50plus fotografe Gea opnieuw in de prijzen

Dat ze mooie foto's maakt wisten we al lang! Voor de tweede keer is een foto van 50+ fotografe Gea in de prijzen gevallen. Even doorklikken voor de hele foto.

Een foto van een verdroogde hortensiabloem, dat klinkt nu niet meteen prijswinnend. Maar 50+ fotografe Gea Neijsen zag toch kansen en maakte er een macrofoto van. Voor de fotoclub Kimswerd waar ze lid van is, was ze eigenlijk een bladluis met jong aan het fotograferen. Die foto was zo bijzonder, dat het onze foto van de maand maart was. Maar in de tuin stond ook een uitgebloeide hortensia en ook daar richtte ze op een unieke manier haar lens op. Het is een gestackte foto (8 foto’s op elkaar, elke foto steeds op een andere afstand scherp), waarbij ze van elke foto het scherpste deel heeft genomen en daarna op elkaar heeft gelegd. De foto is tegen het licht in gefotografeerd met een macro lens. Daarna heeft ze de kleur nog een beetje opgehaald.

Het resultaat is prachtig! Het doet denken aan een glas-in-lood-raam van een kerk. Van de drie geselecteerde foto’s werd die van Gea uiteindelijk de winnaar. Volkomen terecht wat ons betreft. Afgelopen vrijdag had haar foto een mooi plekje in de Harlinger Courant. En nu kunnen jullie er van genieten.

Eerder won Gea al een prijs met haar foto van Icoon Afsluitdijk. Heb je die gemist? Klik dan hier.

Hortensia