50+: vrouwen aantrekkelijker dan mannen?

Wat maakt een 50+ vrouw aantrekkelijk? En zijn ze aantrekkelijker dan mannen van boven de 50?

Marlies Dekkers vindt vrouwen boven de vijftig jaar een stuk aantrekkelijker dan mannen van die leeftijd. Dat kopt NU.nl vandaag in een kort artikel.

Dekkers doet op haar manier een duit in het zakje om de aantrekkelijkheid van de vrouw te vergroten met haar bijzondere lingerieontwerpen. Je ziet het meteen, zeker onder een laag uitgesneden shirtje: dat is er eentje van Dekkers. Een bh met dubbele, driedubbele of vierdubbele bandjes, en een ingewikkeld lijnenspel dat meestal wijst naar een goeie cup.

Lingerie van Marlies Dekkers, zelf krap 52 jaar, is dan ook geen ‘gewoon’ ondergoed. Je zou kunnen stellen dat het zeker ook de rijpere vrouw woest aantrekkelijk maakt. Tenminste, dat vindt Dekkers zelf. Ze beweert dus zelfs dat vrouwen boven de vijftig aantrekkelijker zijn dan mannen.

Een klein onderzoekje

Zullen we dan toch maar even een aanzet geven en een vergelijkend warenonderzoekje doen onder bekende Nederlanders? Denk even mee. Thijs Römer versus Heleen van Rooyen, Thom Hoffman, ooit de mooiste 50plus man van Nederland genoemd versus Sacha de Boer of Huub Stapel versus Patricia Paay.

Wat maakt die 50+ vrouw dan zo aantrekkelijk? Zomaar een aantal mogelijkheden:
-Ze is zelfverzekerd, weet wat ze wil
-heeft een eigen stijl
-Heeft een bak aan levenservaring en windt nergens doekjes om
-Weet wat ze wil in de liefde
-Laat zich niet inpakken
-Is puur en hoeft zich niet mooier voor te doen. Ze is het al. Ook met rimpels.

Dekkers zoekt haar heil in gezond eten en bewegen en laat alcohol en drugs achterwege. En ze is er niet vies van om zichzelf uitdagend te laten fotograferen. Zo aantrekkelijk mogelijk en misschien ook wel een beetje stout. Niet voor niets nam zij een aantal jaren geleden, samen met Heleen van Rooyen, het initiatief voor het boek Stout, over de fantasieën van vrouwen op het gebied van erotiek en verleiding. We treffen daarin interviews met bekende 50+ vrouwen: Anita Witzier, Catherine Keyl, Willeke Alberti. Of dat nu de aantrekkelijkste zijn…

Wat vind jij er eigenlijk van?