5 tips om zo zorgvuldig mogelijk verhuisdozen in te pakken

Verhuizen is een hele toer. Wie zorgvuldig zijn verhuisdozen inpakt, voorkomt chaos. Hoe je dat het beste kunt doen lees je hier.

Daar zit je dan; tussen de verhuisdozen. Je moet toch ergens beginnen? Maar hoe kun je eigenlijk het beste verhuisdozen inpakken en chaos voorkomen? Een cursus inpakken. 

TIP 1. Houd een goed, duidelijk overzicht

Met zoveel spullen overal, is het vrij makkelijk om het overzicht kwijt te raken en in de stress te raken… Adem in, adem uit, en maak daarna een duidelijk overzicht van je verhuisdozen. Pak per kamer je dozen in en schrijf op de doos de kamer waar de spullen vandaan komen en de kamer waar ze heen moeten in je nieuwe huis. Dit is handig voor jou en de verhuizer, omdat de dozen zo sneller op hun nieuwe plek zullen staan! Ook kun je je verhuisdozen labelen en hierop schrijven wat er in je verhuisdoos zit. Zo houd je een goed overzicht en weet je precies wat er in elke doos zit als je deze in je nieuwe huis gaat uitpakken! 

TIP 2. Pak breekbare spullen veilig in

Je wilt bij je verhuizing natuurlijk zo min mogelijk schade hebben.Jouw spullen onbeschadigd in je nieuwe huis krijgen, is zowel jouw wens als die van de verhuizer. Bij elektronische apparaten is het het handigst als je deze weer in hun originele verpakking inpakt. Lukt dit niet moet je overgaan op alternatieve verpakkingen zoals bubbeltjesplastic. Bij het inpakken is het dan ook handig je breekbare spullen goed in te pakken in dat bubbeltjesplastic, maar ook handdoeken, droogdoeken, sokken (jawel) of oude kranten werken goed. Zorg er ook voor dat flesjes goed dicht zitten en stop ze in afsluitbare plastic zakjes.

TIP 3. Breng de belangrijkste spullen als eerste over

Zorg ervoor dat je één of twee verhuisdozen inpakt met alle belangrijkste spullen. Deze dozen moeten het meest zorgvuldig worden verhuisd. Zorg ervoor dat deze op een duidelijke plek staan op je nieuwe adres, zodat je je waardevolle spullen makkelijk kan terug vinden. Misschien ook een goed idee om een paar verhuisdozen te vullen met spullen die je tijdens de eerste dag(en) in je nieuwe huis nodig zult hebben. Uitpakken gaat natuurlijk niet heel snel, dus zorg ervoor dat je in ieder geval goed de eerste nacht in je nieuwe huis kan doorkomen!

Tip 4. Probeer alle spullen die bij elkaar horen, bij elkaar te houden 

Een grote oorzaak van chaos en stress bij het uitpakken is wanneer je allemaal losse onderdelen bij elkaar moet gaan zoeken. Om deze frustratie te voorkomen en gewoon lekker je bed in elkaar te kunnen zetten, raden we je aan alle spullen die bij elkaar horen (schroeven bijvoorbeeld) bij elkaar te houden! Je kunt vooraf spullen die bij elkaar horen fotograferen en bepaalde schroeven die bij een meubel horen, in een zakje aan deze meubel plakken. Vergeet niet dat gebruiksaanwijzingen weer van pas kunnen komen als je spullen in elkaar moet gaan zetten!

Tip 5. Houd je verhuisdozen draagbaar

We snappen dat je al je spullen bij elkaar wilt houden en snel veel wilt inpakken, maar het is ongelooflijk belangrijk dat de verhuisdozen goed draagbaar blijven. Zo voorkom je namelijk mogelijke schade doordat de bodem van je doos of je handvaten breken en voorkom je schade aan de ruggen van jezelf of de verhuizers. Prop dus niet alles lukraak in een doos, maar verdeel het gewicht. 

Verhuizen naar Noord-Holland met ScanMovers

Staat een verhuizing naar Noord-Holland op de planning en ben jij op zoek naar verhuizers? Bij ScanMovers boek je gemakkelijk en snel de verhuizer die het beste bij jou klus past! Vul hier je verhuisdetails in en ontvang binnen 24 uur 6 verhuisoffertes die je in alle rust kun t vergelijken. Heb je dan jouw perfecte verhuizer gevonden? Laat het ScanMovers weten en zij regelen de rest! 

Wil je meer weten over verhuizen naar de provincie Noord-Holland? Lees dan hier door op de pagina “Verhuizen Noord-Holland” van ScanMovers! Op hun website kun je ook nog meer handige tips vinden!