5 handige apps waar je écht iets aan hebt

We zijn met zijn allen in telefoonjunkies veranderd. Toch zijn er ook een heleboel positieve dingen te zeggen over de mobiele telefoon. Maar welke apps voor je Android telefoon kunnen jouw leven nou echt beter maken? Welke apps voegen écht iets toe?

De mobiele telefoon ligt zo nu en dan behoorlijk onder vuur. Of nou ja, niet per se die telefoon, maar vooral ons overmatig gebruik van dat ding. Het lijkt erop dat we met zijn allen in telefoonjunkies veranderd zijn. Om de haverklap grijpen we naar dat mobieltje, we nemen het mee naar bed en zelfs naar de wc. En vergeet je hem mee te nemen? Dan is de kans groot dat je het gevoel hebt een ledemaat te missen, zo groot is het gemis. Toch zijn er ook een heleboel positieve dingen te zeggen over de mobiele telefoon. Zo heb je natuurlijk de hele wereld binnen handbereik, kun je videobellen met familieleden die ver weg zijn en toegegeven, die spelletjes erop zijn soms ook nog best leuk. Maar welke apps voor je Android telefoon kunnen jouw leven nou echt beter maken?

Nooit meer korting mislopen met de OK-app

Ken je dat, sta je in de winkel en wordt er om je klantenkaart of spaarkaart gevraagd, kun je dat ding nergens vinden! Hele portemonnee op de kop, maar nee. Foetsie! Hartstikke vervelend natuurlijk, want niet alleen loop je je korting mis, als je de kaart niet terugvindt moet je weer een nieuwe aanmaken. Met de super handige OK-app overkomt dit je niet weer. Want hiermee kun je namelijk al je pasjes, klantenkaarten, cadeaukaarten, kortingsbonnen en tickets toe op één plek bewaren, en heb je ze altijd bij je. Gewoon op je telefoon. Van je Albert Heijn Bonuskaart en je IKEA pasje tot je VVV cadeaukaart of je Jumbo pas.  Maar ook kaartjes, bijvoorbeeld voor het theater of de dierentuin bewaar je makkelijk in de app. Daarnaast zetten ze ook nog eens alle reclamefolders en koopjes voor je op een rijtje in de app, zodat jij geen voordeeltje meer mist. Kijk, daar worden wij zuinige Nederlanders natuurlijk erg blij van. Een mooi voorbeeld van een app die jouw leven beter kan maken, en je ook nog een leuk centje op kan leveren. Uiteraard is de app beveiligd zodat al jouw gegevens privé blijven.

Nooit meer een wachtwoord vergeten met LastPass

Ook iets wat voor veel mensen erg herkenbaar is. Je wilt online ergens inloggen, maar je kan je maar niet meer herinneren wat het wachtwoord was dat je had bedacht. Nou kun je natuurlijk, zoals sommige mensen doen, lekker ouderwets ergens een boekje neerleggen waar je al je wachtwoorden neerpent, maar heel veilig is dat natuurlijk niet. Bovendien zul je dan zien dat je dat boekje weer kwijt raakt. De websites waar je je wachtwoord moet invullen zijn talrijk; van het versturen van een kaartje aan een van je kinderen, tot het bestellen van je boodschappen. Overal moet jij een wachtwoord voor aanmaken. Eentje die dan weer uniek is en aan alle voorwaarden voldoet. Logisch dat je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer ziet. Met de LastPass app berg jij al je wachtwoorden als het ware op in een versleutelde kluis op je telefoon. Zo kun je nooit meer een wachtwoord kwijtraken of vergeten. Extra handig is dat je niet telkens in deze app hoeft te kijken. Zodra jij op een website komt waar je wachtwoord vereist is vult de app hem automatisch voor je in. En moet je ergens een nieuw wachtwoord verzinnen maar heb je totaal geen inspiratie meer? Dan helpt de app je een sterk wachtwoord te bedenken. Het enige wachtwoord wat jij nog moet onthouden is dat voor LastPass.

Helemaal tot rust komen met Calm

Het leven kan soms behoorlijk hectisch zijn. Druk op het werk, in de file, eten op tafel toveren voor een gezin, de voetbalkleren nog snel wassen voor het weekend, zelf sporten, nog snel even verjaardagskaartje versturen, zorgen dat je niks mist op Social Media, en ook een écht sociaal leven proberen te leiden. Het is best veel. Dan wil het wel eens voorkomen dat stress de overhand krijgt, je chagrijnig achter de feiten aanrent of ’s avonds plafonddienst hebt. Dan is het hoog tijd voor een beetje ontspanning. Lukt het je niet goed om in de ontspanning te komen, dan kan de app Calm je hier goed bij helpen. Met meer dan 10 miljoen gebruikers is deze app een aanrader als het erom gaat weer zen te worden. Dat doet de app door begeleide meditaties te bieden. Maar ook slaapverhalen, soundscapes, ademwerk en rekoefeningen behoren tot de mogelijkheden in de app. Wie beter voor zich zelf wil zorgen, lekkerder wil slapen en minder stress wil ervaren is deze app een echte uitkomst.

Ontdek je muzikaliteit met Yousician

Ze zeggen wel eens ‘you can’t teach an old dog new tricks’. Onzin natuurlijk. Vooral wanneer je gebruik maakt van de app Yousician. Heb jij altijd al een instrument willen leren bespelen, maar kon of mocht dat niet toen je een kind was. Dan is nu je kans om dat alsnog te doen, en wel op een hele makkelijke en speelse manier. Of je nu gitaar wilt leren spelen, piano, de ukelele, of wilt leren zingen. Yousician is je persoonlijke muziekleraar! En het leuke is, je hoeft er nog helemaal niets voor te kunnen. Met honderden video’s en meer dan 10.000 lessen zul je zien dat je binnen no time met sprongen vooruit gaat. De app is ook nog eens interactief want wanneer jij oefent krijg je gelijk feedback op je spel, zodat je precies weet waar je nog aan moet werken.

Vloeiend in een taal naar keuze met Duolingo

Nog zo’n leuke ‘leer iets nieuws’ app, is de app Duolingo. Met deze app kun je iedere taal leren die jij maar wilt, van Engels tot Swahili. Het leuke van deze app is dat je dit doet in de vorm van een spel, waarbij je steeds een level omhoog gaat. De app is gratis te downloaden en spelen, maar de betaalde versie geeft wel meer mogelijkheden en maakt leren makkelijker en sneller. Desondanks is ook de gratis speelvariant erg leuk en kom je er een heel eind mee, vooral wanneer je lekker fanatiek bent. Pas op deze app kan erg verslavend werken. Tip; oefen de taal van het land waar je dit jaar vakantie gaat vieren zodat je de lokale bevolking kunt verrassen door vloeiend (of nou ja, enigszins dan) in die taal je bestelling te plaatsen of informatie in te winnen.

Hoe leuk en handig deze apps ook zijn. Vergeet niet je mobiel af en toe weg te leggen en van het leven te genieten!