5 bespaartips voor je verhuizing

Verhuizen is stressvol en kostbaar. Met deze tips kun je dat voorkomen.

Een verhuizing is ongelooflijk leuk, maar niet iets wat je moet onderschatten. Vooral de kosten vallen vaak tegen. Hoe kun je het beste besparen op je verhuizing? Let’s talk money in 5 tips.

1. Zelf je verhuisdozen in-en uitpakken

Deze stap klinkt logisch, maar je krijgt bij veel verhuisbedrijven vaak ook de mogelijkheid voor hulp met in-en uitpakken van verhuisdozen. Als je wilt besparen op je verhuizing, is het belangrijk dat je zoveel mogelijk zelf doet. Zorg jij ervoor dat je alles zelf de dozen vult en leeg haalt, dan hoeft je verhuizer alleen maar je spullen van punt A naar B te brengen. Scheelt toch weer kosten..

2. Vraag je familie en vrienden om hulp

Een verhuisbedrijf huren is natuurlijk hartstikke handig, maar het is het altijd fijn als je wat (gratis) helpende handen kan krijgen. Vraag je vrienden en familie of ze je kunnen helpen met inpakken, uitpakken of het demonteren en monteren van meubels. Vele handen maken licht werk

3. Plan je verhuisdatum op een doordeweeks dag

In het weekend brengen veel verhuisbedrijven een extra verhuistoeslag boven op de verhuiskosten. Daarom is onze tweede bespaartip: verhuis doordeweeks en niet in het weekend. In het weekend is het vaak extra druk, vandaar de extra verhuistoeslag. Deze toeslag kan op zaterdag 25 procent zijn en op zondag soms zelfs 75 procent. Dus als het echt niet lukt om op een werkdag te verhuizen, is de zaterdag nog steeds net wat handiger dan de zondag. Vaak krijg je vrij voor een verhuizing op werk, dus wij zeggen, maak hier lekker gebruik van.  

4. Een mega-planning maken

Plannen; het achtervolgt je overal, maar in dit geval is een goed begin ook echt het halve werk. Begin lekker ver van tevoren met het plannen en voorbereiden van je verhuizing, want zo wordt de kans dat je bepaalde kosten over het hoofd ziet steeds kleiner. Als je alles op het laatste moment moet gaan regelen wordt het alleen maar nog meer stressen en worden er vaak gehaaste beslissingen genomen die tot meer verhuiskosten leiden. Kijk dus goed welke verhuismaterialen en services je nodig hebt; misschien moet je een verhuislift hebben? En heb je die parkeerontheffing al aangevraagd? Daarnaast heb je, als je op tijd begint met plannen, vaak keuze uit meerdere verhuisbedrijven die je kunt vergelijken. Als je deze maatregelen ver van tevoren al regelt, bespaar je niet alleen op je kosten maar ook op je stresslevel! 

5. Verhuiskostenvergoedingen

Soms kom je voor een verhuiskostenvergoeding in aanmerking. Dat is het geval als je gedwongen bent om te verhuizen. Denk hierbij aan verhuizen vanwege verbouwingen aan je huurwoning, een acute handicap of een expat verhuizing. Kijk ver van tevoren (zo ver mogelijk natuurlijk) of je voor deze vergoeding in aanmerking komt, dit moet namelijk goed geregeld worden.

Hengelo

Verhuizen naar Overijssel met ScanMovers 

Ga jij verhuizen naar Overijssel en ben je helemaal klaar voor het toepassen van deze bespaartips? Als je bij ScanMovers hier je verhuis-details invult, krijg je de mogelijkheid om uit meerdere verhuizers te kiezen; waarbij je ook kunt kijken naar de beste en/of goedkoopste verhuizer! Binnen 24 uur krijg jij vijf gratis verhuisoffertes die je in alle rust kunt vergelijken. Heb je dan eenmaal je perfecte verhuizer gevonden? Laat het ScanMovers weten en zij regelen de rest! 

Heb je verder nog vragen over hoe je het beste verhuizers kunt vergelijken of hoe ScanMovers werkt? Neem vooral contact met ze op en ze helpen je met al je vragen en opmerkingen! Je kunt hier verder lezen voor de handigste verhuistips over verhuizen naar de provincie Overijssel. 

[advertorial]