4 bespaartips voor je verhuizing

Verhuizen is over het algemeen een kostbare aangelegenheid. Toch kun je daar best op bezuinigen zonder al te veel moeite. Hier een aantal tips.

Verhuizen is kostbaar. Hier een aantal handige bespaartips voor jouw verhuizing.

  1. Zelf je dozen in- en uitpakken

Dit klinkt misschien als een vrij logische stap, maar veel verhuisbedrijven bieden hulp aan bij het in- en uitpakken van verhuisdozen. Sla dit lekker af en doe het zelf! Als je zelf je spullen inpakt kun je een goed overzicht over je spullen houden, waar ze heen gaan, wat er in zit, en bespaar je dus ook op je uiteindelijke kosten. Om ook te besparen op stress, is het verstandig om het in- en uitpakken goed en ruim van tevoren in te plannen.

EXTRA TIP: Plak stickers op de dozen en schrijf hier op wat er in de doos zit en waar het heen moet in je nieuwe huis. Zo kunnen jij of je verhuizers makkelijk alle dozen op de goede kamer in je nieuwe huis zetten.

  1. Op een doordeweekse dag verhuizen

Het is stukken goedkoper om op een doordeweekse dag te verhuizen dan wanneer je dit in het weekend doet. In het weekend rekenen veel verhuizers een extra verhuistoeslag vanwege de grotere verhuisdrukte. Deze verhuistoeslagen kunnen oplopen van een extra 25 tot wel 75 procent op zondag! Kun je dus niet doordeweeks verhuizen, probeer het dan in te plannen op een zaterdag. Heb je werk? Dan kun je vaak doordeweeks een extra dag vrij krijgen voor je verhuizing, en zoals je ziet scheelt dit veel. 

  1. Een top-planning

Een goed begin is het halve werk. Als jij een goede planning hebt gemaakt voor je verhuizing voorkom je fouten en zo ook extra kosten. Een overhaaste planning en verhuizing zijn de grootste oorzaken van onnodige extra kosten of miscommunicatie tijdens de verhuizing. Daarom is het beste wat jij kan doen een top-planning maken. Zo haast je niet door je verhuizing heen en heb je de tijd om elk detail van je verhuizing goed te bespreken en uit te voeren. 

  1. Een verhuiskostenvergoeding

In sommige gevallen kan het zijn dat je aanspreekbaar bent voor een verhuiskostenvergoeding. Dit is in gevallen van een noodverhuizing, bijvoorbeeld door een acute handicap of een verhuizing vanwege werkzaamheden aan je huurwoning. Om te zien of jij in aanmerking komt voor een verhuiskostenvergoeding kun je op deze website kijken.

Verhuizen naar Limburg met ScanMovers

Bij ScanMovers helpen ze je graag om jouw verhuizing naar Limburg zonder onnodige kosten te laten verlopen. Je kunt op hun site een aanvraag invullen en verschillende verhuisoffertes vergelijken om die perfecte verhuizer te vinden. Kijk of alle details die verhuisbedrijf noemt ook van toepassing zijn bij jouw verhuizing (voorkom je weer extra kosten). Ben je er dan helemaal uit en heb je de perfecte verhuizer gevonden? Laat het ScanMovers weten en zij regelen de rest!

Voor meer handige verhuistips en leuke activiteiten in Limburg kun je hier verder lezen op ScanMovers’  “Verhuizen naar Limburg” pagina.

[advertorial]