3 tips om je interieur te verbeteren

Kan je interieur wel een update gebruiken? Of wil je kijken hoe je met je interieur je welzijn kunt verhogen? Dit zijn drie tips om dat voor elkaar te krijgen zonder dat het je veel geld, energie of tijd kost.

1. Creëer een accentmuur voor een trendy look

Elk jaar zijn er weer nieuwe kleurentrends voor je interieur. Tenzij je een nieuw huis betrekt, is het niet praktisch om elk jaar nieuwe verfkleuren te gebruiken om je huis steeds een trendy look te geven. Wat je kunt doen, is een trendy kleur of stijl uitzoeken die je aanspreekt en deze te verwerken in je huis. Bijvoorbeeld door één muur in deze kleur te schilderen. Dan ziet de hele ruimte er meteen anders uit.

2. Creëer rust in je interieur met Feng Shui

Je huis inrichten volgens Feng Shui betekent chaos loslaten en rust creëren. Nu hoef je je huis niet geheel in een minimalistische stijl in te richten om de voordelen van Feng Shui te ervaren.

Je creëert al rust in huis door alles een vaste plek te geven en spullen op te bergen die je niet nodig hebt. Maak juist plek voor spullen die je vaak gebruikt, zodat je er gemakkelijk bij kunt. Ook de plek van de meubels helpt om rust te creëren. Zo werkt het rustgevend als de bank met de rug tegen de muur staat. Een schaal met vers fruit op de keukentafel zorgt voor een gevoel van overvloed.

Te veel kleuren en decoraties kunnen onrustig maken en je kamer een drukke en chaotische uitstraling geven. Volgens Feng Shui gebruik je het beste een uitgebalanceerd kleurenpalet dat bestaat uit een basiskleur, een middentoon kleur en een paar lichtere accenten.

3. Breng natuur in huis

Natuur verhoogt je welzijn, dus haal de natuur in huis. Dat kan met planten, maar ook door natuurlijke materialen te gebruiken. Denk aan een wollen kleed, een massief houten tafel of een leren bank. Denk ook aan natuurlijke gordijnstoffen of houten jaloezieën. Hoewel natuurlijke materialen meestal kostbaar zijn, kun je deze ook goedkoopaanschaffen bij diverse (web)winkels.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top