3 redenen waarom je Nienke Plas moet leren kennen

Ken jij Nienke Plas (32). Zij is één van de BN’ers die deelneemt aan Expeditie Robinson dat vanaf vandaag wekelijks te zien zal zijn bij RTL 5. We maken even kennis.

Nienke is een super-bezige-bij die zich spontaan gedraagt, maar goed weet wat ze doet en hoe ze het doet. Wat doet ze dan? Vooral veel praten. Dat belooft wat op zo’n eiland waar ze met een groep deelnemers moet zien te overleven, ofwel alle mogelijke proeven moet doorstaan. Uiteindelijk is er na weken afzien één winnaar. Een echte powerman of -vrouw. 

Onbewoond eiland

Comedian, moeder, onderneemster, vlogster Nienke Plas is een pittige en charmante verschijning. Ze is grappig en ad rem, maar je kunt ook heel moe van haar worden. Weet je niet zo goed wat je van haar moet denken? Dan ben je niet de enige. Ze spreekt vooral de jeugd aan, en heeft veel volgers op haar YouTube-kanaal ‘Shitty Diary’. In plat Amsterdams en in een razend tempo kletst ze het hele leven aan elkaar. Volzinnen vol stopwoordjes, eigen uitdrukkingen en veelal op zangerige toon. Je moet er van houden. 

Ze is dus druk, enorm druk

Ze is dus druk, enorm druk. Niet alleen met wat ze allemaal doet, maar vooral hoe ze zich uit. Een stuiterbal die spontaniteit niet uit de weg gaat, maar waarschijnlijk heel goed weet wat ze doet en daarmee enorm veel fans aanspreekt. 

Beetje Loesje, maar dan anders

In 2016 startte ze met vloggen. Eerst met korte sketches (HAHALOGS) , later meer en meer over haar dagelijkse leven. Twee jaar later heeft ze al ruim honderdduizend volgers. Tussendoor werkt ze mee aan RUMAG, ooit begonnen als een blog en nu een lifestylemerk dat vooral quotes de wereld in slingert die veel mensen aanspreken. RUMAG staat voor Rude Magazine. Dat wat je altijd al had willen zeggen, wordt uitgeschreven. Vooral te volgen op Instagram en Facebook, maar er worden ook kleding en accessoires verkocht. Beetje Loesje, maar dan anders. Vaak een beetje grof, soms gevoelig. Deze dan: een.perfecte.man.hoeft.geen.sixpack.te.hebben.hoor/een.hart.zou.al.fijn.zijn. (inderdaad, overal puntjes tussen). De makers, een grote groep van onder andere fotografen en schrijvers, zijn vooral ad rem en hebben een grote mond. Zie hier ook Nienke Plas. 

Maak kennis

Op televisie presenteerde ze eerder Zon, Zuipen, Ziekenhuis: Hier is het feestje en ze verscheen in Wannabees. Binnenkort zit ze in Kamp Zuid. Ergens op een onbewoond eiland. Wie er verder aan bekende Nederlanders deelnemen zijn Donny Roelvink, precies: de zoon van. Theaterdier en youtuber Steven Brunswijk, zanger Jody Bernal, hiphop-artieste I Am Aisha en rapper Josylvio. En er is de groep van zeven onbekende Nederlanders. Nicolette Kluijver en Dennis Weening verzorgen de presentatie. 

Expeditie Robinson wordt sinds september 2000 uitgezonden. De Heerenveense Judoka Carlos Platier Luna won in 2017. Die uitzendingen werden opgenomen op een onbewoond Filipijns eiland in de Zuid-Chinese Zee. Expeditie Robinson heeft voor de nieuwe serie met Nienke Plas in ieder geval een geweldig energieke kandidaat te pakken. We zullen zien hoe dat in de jungle uitpakt. Maak kennis, om drie redenen:

Kan niet iedereen:

-Ze heeft een scherpe kijk op het leven en een flinke portie zelfspot.

Dat voelt prettig:

-Ze is veelzijdig, bijzonder, maar ook zo gewoon als iedereen.

Op een gegeven moment kun je toch niet meer om haar heen:

-Ze gaat nog op theatertour (‘Van de hak op de tak’), speelt een rol in een film en blijkt ook nog te kunnen zingen.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top