close
  • zondag 1 augustus
Culinair

3 redenen waarom het boek van Bill Clinton mee op vakantie kan

3 redenen waarom het boek van Bill Clinton mee op vakantie kan

Hoe kun je een zo waarheidsgetrouw mogelijke thriller schrijven over de vermissing van een president? Door een (ex-) president zelf! En zo kwam het dat Bill Clinton een thriller schreef. Deze week in de winkel. 

Is dit het boek dat je deze vakantie moet lezen? We noemen in ieder geval drie redenen waarom het best eens een goede thriller zou kunnen zijn, namelijk:

Over het boek en de auteurs:

Met bestsellerauteur Patterson wisselde Clinton tijdens het schrijfproces teksten uit. Het boek is volgens beide schrijvers dicht bij de realiteit gebleven. “Ik heb duizenden thrillers en politieke romans gelezen. Ik wilde dat dit echt aanvoelde. Dat mensen niet konden zeggen: ‘dit is maar verzonnen’,” zegt Clinton in een CBS interview. 

Irak-veteraan

Het verhaal gaat over een Irak-veteraan die president is en een aanslag moet voorkomen. Geheime routes door het Witte huis, achtervolgingen, geheime ontmoetingen en ook actuele thema’s als klimaatverandering en rassenverhoudingen komen aan bod. Op een zeker moment wordt de president vermist. 

‘Het is een moeilijke baan’

Clinton zou ons een kijkje geven in de psyche van een Amerikaanse president. En spreekt in het interview ook over de macht en onmacht van een groot staatsman. “Het is een moeilijke baan,” zo maakt hij in het interview duidelijk. 

Clinton

Clinton (1946) was de 42ste president van de Verenigde Staten. In 1992 won hij de verkiezingen. Tijdens zijn presidentschap van twee termijnen was er menig schandaal waaronder zijn affaire met Monica Lewinsky. 

Patterson

James B. Patterson (1947) is een beroemde Amerikaanse auteur van thrillers. Bekend van onder andere:  Alex Cross. Wereldwijd verkocht hij meer dan 270 miljoen boeken. En veel boeken zijn verfilmd. 

Hij begon op zijn 19e al met schrijven. In 1976 kwam hij met zijn eerste boek, dat werd afgewezen, maar later toch werd uitgegeven. Hij won er de Edgar Award for Best first Novel mee. In 1993 schreef hij zijn boek Along Came a Spider dat een New York Times bestseller werd. 

In ons land heeft het boek van Clinton en Patterson de titel: President vermist. Uitgeverij Nieuw Amsterdam. Vertaald door Waldemar Noë. 

Geschreven door: Redactie