3 redenen om in Friesland te gaan wonen

Verhuizen naar Friesland? Over het waarom en hoe.

‘Al is Friesland plat, het heeft zijn hoogtepunten’. Fryslân is een prachtige provincie vol avontuur, cultuur, water, sport, natuur, vriendelijke mensen en rust. Een flinke lijst dus! Friesland is de laatste jaren dan ook steeds populairder geworden om naartoe te verhuizen. Een aantal ‘hichtepunten’ noemen we hier.

Friese Natuur

Wie denkt aan Friesland denkt aan natuur. Friesland heeft maar liefst vier nationale parken, waaronder de Waddenzee, dat tot het UNESCO werelderfgoed behoort, en het Waddengebied dat uitgeroepen is tot het mooiste Nederlandse park! De ruimte die Friesland biedt, al deze natuurlijke schoonheid, geeft rust en wie er woont heeft dat allemaal om zich heen. Daarnaast biedt Friesland volop gelegenheid voor watersporten en in de winter (hopelijk) schaatsen op de vele Friese wateren.

Sneek

Friese steden en dorpen

Niet alleen de natuur van Friesland is verrassend, ook de steden en dorpjes zitten vol leven en bruisende cultuur. Leeuwarden is dit jaar culturele hoofdstad van Europa en heeft een rijk programma aan culturele evenementen. Niet alleen Leeuwarden is de moeite waard om te bezoeken (of om te gaan wonen), ook steden zoals Sneek en Heerenveen hebben een levendige binnenstad en zijn allemaal kenmerkend voor de Friese steden-stijl. Namelijk; gezellig, knus, met veel water en genoeg plekken om te eten en uit te gaan. De dorpen rondom zijn eveneens de moeite waard. Daarnaast staan de Friezen er bekend om dat ze heel gastvrij zijn en altijd in voor gezelligheid. Wonen in Friese steden of dorpen is dan ook meer dan gezellig! 

Friese eetcultuur  

Een belangrijk onderdeel van de Friese cultuur is het eten! Friesland staat er om bekend dat wat je leest op de menukaart, verbouwd is op het weiland ernaast. De keuken bestaat uit veel streekproducten en biologisch is in Friesland niet vreemd. Niet alleen streekproducten zijn van uitstekende kwaliteit in Friesland, ook de vele sterrenrestaurants en innovatieve kookkunsten zijn zeker de moeite waard om uit te proberen. Kortom; optimaal eten, optimaal wonen!

Verhuizen naar Friesland met ScanMovers

Ben jij op zoek naar een verhuizer voor je verhuizing naar Friesland? Vul dan bij ScanMovers snel hier je details in en de beste verhuisbedrijven worden voor jou geselecteerd. Binnen 24 uur heb jij 6 verhuisoffertes binnen en kun je deze op al je gemak vergelijken. Heb jij dan je perfecte match gevonden voor je verhuizing naar of binnen Friesland? Geef het aan ScanMovers door en zij regelen de rest!

Heb jij verder nog vragen dan kun je hier met ScanMovers contact opnemen. Voor handige verhuistips over verhuizen naar of binnen Friesland kun je een kijkje nemen op deze pagina over verhuizen naar Friesland. 

(Advertorial)