Gillend gek van de Randstad?  Op naar Drenthe; voor rust, ruimte en rijkdom

Heb je steeds vaker dat gevoel dat je omgeving je veel te druk wordt? Dan zou Drenthe wel eens iets voor je kunnen zijn. Inpakken en verhuizen!

Razend autoverkeer, in drommen de hond uitlaten, dikke rijen bij iedere kassa en torenhoge huizenprijzen. Als je dat ervaart wordt het tijd voor iets anders. Verhuis bijvoorbeeld naar het rustige en ruimtelijke Drenthe. Niet zelf, nee… dat laat je doen. Wel meteen zo relaxed.  

De hoge huizenprijzen in het westen van ons land, zorgen er mede voor dat mensen vanuit de Randstad naar andere provincies verhuizen. Naar provincies waar meer rust en ruimte is. Als in 2017 uit onderzoek (Rabobank en Universiteit Utrecht) blijkt dat Noord-Drenthe de meest welvarende regio in Nederland is, gebaseerd op inkomen, woongenot en veiligheid, wordt Drenthe populair. Wij voegen daar nog drie redenen aan toe. De drie R’ren van Drenthe. 

Rust

Rust; op een bepaald moment in het leven hebben we het gewoon nodig. Dat gevoel van rust om je heen als je lekker door de natuur loopt en geen horden mensen met hondjes tegenkomt. Dat gevoel wanneer je over uitgestrekte vlaktes fietst met de wind door je haren of heerlijk in je ruime tuin aan een wijntje zit. De eerste R van Drenthe is dan ook Rust. Veel mensen verhuizen vanuit de Randstad of andere drukke steden naar Drenthe vanwege de minder hoge bevolkingsdichtheid. De natuurgebieden en nationale parken dragen hier ook zeker een steentje aan bij. 

Ruimte

Ruimte; is in Nederland schaars, we zijn een klein land. Maar ruimte is er zeker wel te vinden als je verhuist naar het oosten van het land. Drenthe heeft prachtige, ruime natuurgebieden en de huizen zijn er over het algemeen groter voor een minder hoge prijs dan in het westen van het land. Ruimte in combinatie met rust en grotere huizen zorgen dan ook voor een groot woongenot! Wandelen, fietsen, of andere sporten; er is ruimte genoeg in Drenthe! 

Rijkdom

Rijkdom aan historie en cultuur is de derde R van Drenthe. Je treft er precies 51 hunebedden, de oudste monumenten van Nederland. Deze zeer oude ‘grafkisten’ uit de Nieuwe Steentijd zijn niet het enige fascinerende aan de geschiedenis van Drenthe. Naast de mooie dierentuin in Emmen (blijft leuk, hoe jong of oud je ook bent) zijn er veel dorpjes waar je kunt genieten van de gastvrijheid, het heerlijke eten, lokale markten en veel andere leuke activiteiten en bezienswaardigheden; dus.. tijd voor een roadtrip in het weekend? 

In Drenthe is ook het indrukwekkende kamp Westerbork gelegen; een herinneringscentrum aan een deel van de Nederlandse geschiedenis dat we niet mogen vergeten. Kortom; wonen in Drenthe betekent dat je je midden tussen deze rijkdom bevindt. 

Verhuizen naar Drenthe met ScanMovers

Ben jij overtuigd en waag je de stap naar Drenthe en ben je nu op zoek naar een verhuizer? Vul dan bij ScanMovers snel hier je verhuisdetails in en zij gaan gelijk de beste verhuisbedrijven voor jou zoeken. Binnen 24 uur heb jij zes verhuisoffertes binnen en kun je deze op je gemak vergelijken. Heb jij dan de perfecte verhuizer gevonden voor je verhuizing naar of binnen Drenthe? Geef het door aan ScanMovers, zij regelen de rest voor je!

Heb jij verder nog vragen dan kun je hier altijd contact opnemen met ScanMovers. Verder kun je nog een kijkje nemen op hun pagina over Drenthe voor handige verhuistips!

[advertorial]