Naar de ANBO-site voor een baan

Met een nieuw initiatief van de ANBO meer kans op een baan als je ouder bent dan 45 jaar.

Oudere werknemers in dienst nemen heeft voordelen. Ze zijn flexibel en hebben veel ervaring. De Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (ANBO) heeft nu een vacaturesite in het leven geroepen waar mensen boven de 45 jaar terecht kunnen. 

Er is nog altijd een flinke hoeveelheid ouderen zonder baan. Zelfs de helft van alle werkzoekenden in Nederland is ouder dan 45 jaar. Nu de economie weer groeit, blijven zij vaak nog langs de zijlijn staan en worden op basis van hun leeftijd niet eens uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Dat klopt helemaal niet

Dat is de ANBO een doorn in het oog, want mensen boven de 45 jaar, bij wie de kinderen het huis al uit zijn bijvoorbeeld, zijn vaak veel flexibeler dan jongeren en hebben bovendien veel meer werkervaring. Dat ze vaak ziek en minder productief zijn en een hoog salaris vragen is een vooroordeel. Dat klopt helemaal niet.

Ervaren Jaren

De ANBO heeft daarom zelf een vacaturesite in het leven geroepen. De site voor 45-plussers wordt beheerd samen met uitzendbureau Ervaren Jaren, dat zich eveneens richt op oudere werkzoekenden. Ook jongeren mogen reageren, want er mag niet gediscrimineerd worden op leeftijd.

Een blik op de site van Ervaren Jaren laat bijvoorbeeld in de vestiging in Utrecht ruim 3500 vacatures zien. Als begeleider in de psychiatrie (flexpool), flexibele magazijnmedewerker, parttimers in een supermarkt en parttime chauffeurs bijvoorbeeld.

De site van de ANBO is vanaf vanmiddag te bezoeken.

Bron: NOS.nl