close
  • maandag 27 september
Je bent hier: Start » Redactie » Reino Meinema

Reino Meinema

Gezin

Reino heeft een gevuld leven met familie, vrienden en werk. Ze woont samen met haar dochters van zeventien en achttien jaar. “Mijn dochters zijn erg zelfstandig en daar geniet ik van. We zitten in de fase van ruimte aan elkaar geven en een eigen leven creëren. We groeien er met ups en downs naartoe en dat voelt heel natuurlijk. 

Lang geleden ben ik gescheiden van hun vader, de meiden waren peuters. We drinken nog regelmatig samen koffie, gaan naar diploma uitreikingen, vieren gezamenlijk verjaardagen en bewegen ons dus goed naast elkaar in onze rol als ouders.”

Werk

Reino is een gedreven persoonlijkheid en goed in haar vak als mediator. “Journalist en ras-interviewer Ischa Meijer is mijn grote inspirator. Hij wist de de kern van een dilemma of (persoonlijk) conflict met een chirurgische precisie in een gesprek bloot te leggen. Ik verzamelde die interviews die wekelijks in Vrij Nederland gepubliceerd werden. In mijn vak als mediator wordt ook om die precisie gevraagd. Je moet weten wat je doet met een doel voor ogen zonder inhoudelijk te sturen. Het gaat om het in kaart brengen en hanteerbaar maken van het conflict waardoor mensen besluiten kunnen nemen. Ze ervaren ruimte en worden niet meer verblind door emoties.”

Familie

Ze komt uit een noordelijke Friese familie met een Italiaans temperament. Op verjaardagen laaiden de emoties hoog op, er werd gediscussieerd, het leek heftig maar de verbinding bleef altijd. “Ik kan daardoor goed met emoties overweg. Mijn hang naar harmonie heb ik van mijn moeder. Zij probeerde dat door veel níet te zeggen, ik onthul liever. Ik wil zichtbaar maken. Ook die elementen spelen een grote rol in mijn passie voor het vak van mediator, zowel in familiezaken, arbeidszaken als strafzaken.”

Artikelen van Reino Meinema

Relatie en gezin

Een ouderschapsplan is er voor het kind, snap je!

8 april 2018 12:00 visibility23643
Algemeen

Spijker op z’n kop

21 oktober 2017 11:15 visibility25146
Relatie en gezin

De liefde van een kind voor een panische moeder

11 oktober 2017 9:00 visibility18810
Reizen

Vakantie, lastige pitstop

26 juli 2017 8:00 visibility8037
Reizen

Over splitsen en een droge witte

15 juli 2017 12:04 visibility14175

Op zoek naar een artikel?

Reino Meinema

Reino Meinema

Blogger

Reino Meinema (54) is onze blogger over werk en moederschap.