close
  • zaterdag 23 maart
Je bent hier: Start » Redactie » Alice Faber

Alice Faber

Werk

Alice Faber is onderneemster, theatermaakster, talkshowhost, levenskunstenaar en een geboren
verhalenverteller. In haar werk zet ze haar belangrijkste kwaliteiten de 4’ V’s ( verbinden, verzinnen, versterken en verbeelden) naar hartelust in. Ze is een nuchtere en spirituele vrouw met daadkracht en geduld.

Schrijven

Ze schrijft theatervoorstellingen, fakespeeches en columns en reflecteert graag op het leven. Ze is een geëngageerde storyteller, maar kan vooral goed luisteren, heeft een neus voor trends en geeft anderen graag een duwtje in de rug. Schrijven is een manier om anderen te inspireren, te doen glimlachen, te ontroeren en (ook niet onbelangrijk) zichzelf te bevrijden. Ze schrijft graag over typische vrouwenissues zoals de overgang (de 2e pubertijd, het moderne moederschap, tonen van lef, leven met hart & ziel, de sandwichgeneratie, eigentijds feminisme.

Lusten en lasten van een 50plus vrouw

Als typisch representant van de Sandwichgeneratie worstelt ze met de vraag: hoe blijf ik in balans? Haar tachtigjarige moeder en (dementerende) vader vragen veel zorg en aandacht. Juist in een levensfase waarin Alice haar eigen vrijheid heeft (her)ontdekt) na een pijnlijke scheiding en het vinden van een nieuwe liefde. Haar dochter van achttien vliegt over niet al te lange tijd uit en Alice onderzoekt nieuwe vormen van (collectief) wonen voor de komende jaren. In deze zoektocht neemt ze haar lezers graag mee op sleeptouw op een openhartige manier.

Haar eigen coming out als lesbienne op haar zestiende heeft haar leven gevormd en ze hoopt haar steentje bij te dragen met haar theatergezelschap DUTSJ ( Queerplaybacktheatre) om te zorgen voor een tolerante samenleving. Haar motto: No Guts, No Glory.

Artikelen van Alice Faber

Vrije tijd

Een ‘bosbad’ in een Stadspark, werkt dat ook?

26 september 2018 14:30
Gezondheid en zorg

Door de knieën voor een E-bike?

8 augustus 2018 12:00
Rouw en verlies

Hoe de muziek uit het leven van mijn vader verdwijnt

15 maart 2018 9:00
Gezondheid en zorg

Schaatsen als antidepressivum

21 december 2017 9:00
Wonen

Meergeneratie Wonen

31 oktober 2017 9:00
Algemeen

Pluk de dag

24 oktober 2017 9:00

Op zoek naar een artikel?

Alice Faber

Alice Faber

Schrijver

No Guts, No Glory