Alice Faber

Werk

Alice Faber is onderneemster, theatermaakster, talkshowhost, levenskunstenaar en een geboren verhalenverteller. In haar werk zet ze haar belangrijkste kwaliteiten de 4’ V’s ( verbinden, verzinnen, versterken en verbeelden) naar hartelust in. Ze is een nuchtere en spirituele vrouw met daadkracht en geduld.

Schrijven

Ze schrijft theatervoorstellingen, fakespeeches en columns en reflecteert graag op het leven. Ze is een geëngageerde storyteller, maar kan vooral goed luisteren, heeft een neus voor trends en geeft anderen graag een duwtje in de rug. Schrijven is een manier om anderen te inspireren, te doen glimlachen, te ontroeren en (ook niet onbelangrijk) zichzelf te bevrijden. Ze schrijft graag over typische vrouwenissues zoals de overgang (de 2e pubertijd, het moderne moederschap, tonen van lef, leven met hart & ziel, de sandwichgeneratie, eigentijds feminisme.

Lusten en lasten van een 50plus vrouw

Als typisch representant van de Sandwichgeneratie worstelt ze met de vraag: hoe blijf ik in balans? Ze heeft roerige jaren achter de rug als mantelzorgster voor beide ouders  Juist in een levensfase waarin Alice haar eigen vrijheid heeft (her)ontdekt) na een pijnlijke scheiding en het vinden van een nieuwe liefde. Haar dochter vloog uit om te gaan studeren in Amsterdam en dat was voor Alice het moment om ook weer terug te keren naar de collegebanken. “ Je brein blijven kietelen” is haar motto en dus doet ze de jaaropleiding Grote Denkers bij de School of Life en volgt ze een opleiding voor reisjournalist.

Daarnaast onderzoekt nieuwe vormen van (collectief) wonen voor de komende jaren. In deze zoektocht neemt ze haar lezers graag mee op sleeptouw op een openhartige manier.

Mindfulness

Mindful fotograferen & wandelen in het bos met haar Ierse Terriër is haar manier om de waan van de dag achter zich te laten en haar hoofd leeg te maken. Altijd een Moleskine schrijfboekje in de binnenzak voor je weet maar nooit….

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top