close
  • maandag 27 september
Je bent hier: Start » Redactie » Alice Faber

Alice Faber

Werk

Alice Faber is onderneemster, theatermaakster, talkshowhost, levenskunstenaar en een geboren verhalenverteller. In haar werk zet ze haar belangrijkste kwaliteiten de 4’ V’s ( verbinden, verzinnen, versterken en verbeelden) naar hartelust in. Ze is een nuchtere en spirituele vrouw met daadkracht en geduld.

Schrijven

Ze schrijft theatervoorstellingen, fakespeeches en columns en reflecteert graag op het leven. Ze is een geëngageerde storyteller, maar kan vooral goed luisteren, heeft een neus voor trends en geeft anderen graag een duwtje in de rug. Schrijven is een manier om anderen te inspireren, te doen glimlachen, te ontroeren en (ook niet onbelangrijk) zichzelf te bevrijden. Ze schrijft graag over typische vrouwenissues zoals de overgang (de 2e pubertijd, het moderne moederschap, tonen van lef, leven met hart & ziel, de sandwichgeneratie, eigentijds feminisme.

Lusten en lasten van een 50plus vrouw

Als typisch representant van de Sandwichgeneratie worstelt ze met de vraag: hoe blijf ik in balans? Ze heeft roerige jaren achter de rug als mantelzorgster voor beide ouders  Juist in een levensfase waarin Alice haar eigen vrijheid heeft (her)ontdekt) na een pijnlijke scheiding en het vinden van een nieuwe liefde. Haar dochter vloog uit om te gaan studeren in Amsterdam en dat was voor Alice het moment om ook weer terug te keren naar de collegebanken. “ Je brein blijven kietelen” is haar motto en dus doet ze de jaaropleiding Grote Denkers bij de School of Life en volgt ze een opleiding voor reisjournalist.

Daarnaast onderzoekt nieuwe vormen van (collectief) wonen voor de komende jaren. In deze zoektocht neemt ze haar lezers graag mee op sleeptouw op een openhartige manier.

Mindfulness

Mindful fotograferen & wandelen in het bos met haar Ierse Terriër is haar manier om de waan van de dag achter zich te laten en haar hoofd leeg te maken. Altijd een Moleskine schrijfboekje in de binnenzak voor je weet maar nooit….

Artikelen van Alice Faber

Reizen

Is de Flixbus een alternatief voor mensen met vliegschaamte?

20 oktober 2019 12:00 visibility10107
Vrije tijd

Een ‘bosbad’ in een Stadspark, werkt dat ook?

26 september 2018 14:30 visibility19395
Zorg en Zekerheid

Door de knieën voor een E-bike?

8 augustus 2018 12:00 visibility23265
Rouw en verlies

Hoe de muziek uit het leven van mijn vader verdwijnt

15 maart 2018 9:00 visibility18909
Zorg en Zekerheid

Schaatsen als antidepressivum

21 december 2017 9:00 visibility26388
Wonen

Meergeneratie Wonen

31 oktober 2017 9:00 visibility41625
Algemeen

Pluk de dag

24 oktober 2017 9:00 visibility12717

Op zoek naar een artikel?

Alice Faber

Alice Faber

Schrijver

No Guts, No Glory