Wat kost een caravan?

Veel mensen kiezen voor een vakantie met de caravan. Je hebt meer comfort dan in een tent en bent zo weer weg als de omgeving of het weer tegenvalt. Maar wat kost de aanschaf van een caravan nu eigenlijk? 

Nieuwe caravan #

Het hangt er natuurlijk vanaf of je een nieuwe caravan koopt of dat je voor een tweedehands gaat. Caravandealers bieden nieuwe caravans aan zo tussen de €13.000,00 en de €33.000,00, afhankelijk van het merk en de grootte. Een voortent kost gemiddeld duizend euro en een redelijke luifel een paar honderd euro. 

Maar daarmee ben je er nog niet. Om niet altijd met van alles te hoeven slepen, is het handig om pannen, servies e.d. speciaal aan te schaffen voor de caravan. Ook heb je kampeerspullen nodig zoals een grondzeil, stoelen en een tafel, een opstapje, gasfles, een tentbezem, parasol, een lampje voor buiten, e.d. Vergeet ook de brandblusser niet. Als je al die dingen bij elkaar optelt kom je ook nog op een aardig bedrag. Al hoef je het niet allemaal nieuw te kopen, via Marktplaats kan ook. 

Het kan zijn dat je voor je auto een trekhaak nodig hebt die krachtig genoeg is om de caravan te kunnen trekken. Verder zul je caravanspiegels aan moeten schaffen. Die kosten een paar tientjes. Houd er ook rekening mee dat rijden met een caravan meer brandstof kost dan zonder.

Tweedehands caravan #

Je zou er voor kunnen kiezen om een goede tweedehands caravan te kopen. Vanaf ongeveer €5.000,00 – €8.000,00 euro heb je een aardige caravan met garantie. Kopen van een particulier is waarschijnlijk het voordeligst, maar het is niet echt aan te raden. Goedkoop kan dan zomaar duurkoop worden. Kies voor een betrouwbare aanbieder, het liefst een die aangesloten is bij de BOVAG. 

Caravan huren #

Als je niet zoveel geld wilt uitgeven, maar wel met een caravan op vakantie wilt, dan kun je er eentje huren. Dat is ook een mooie manier om te kijken of het iets voor je is. Huurcaravans worden aangeboden voor ongeveer € 400,00 – € 500,00 per week. 

Powered by BetterDocs

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top